צילומי סמאש קייק, הם "סשן" של כיף גדול, צבעוני, טעים ודי מבולגן, שהפך להיות טרנד בשנים האחרונות, עבור הורים החוגגים את יום הולדתו הראשון של הפעוט.
כאמור, אלו צילומים המבוצעים במלאת שנה לילד.
הרעיון המרכזי הוא, צילומים עם עוגה, במטרה לאכול או למעוך או שניהם, והוא מלווה בחגיגיות מוקצנת והרבה כיף.
לרעיון מתווספת הסקרנות הטבעית של הילד, ונסיונו להבין "מאיפה מש... הדג".
צילומי סמאש קייק, הם דרך נפלאה ללכוד לתמונה את המפגש הראשוני של הילד עם העוגה, הסטודיו, הצלם. כי הרי כל מה שקורה לו כמעט מדי יום, הוא בעבורו הפעם הראשונה.
העוגה, שהיא המוטיב העיקרי, היא בהחלט מסוג הדברים, בהם עדיין לא נתקל הפעוט.
צילומי סמאש קייק, הם צילומים המתעדים אישיות באמצעות משחק.
ל"סשן" סמאש קייק, יש להיערך מבעוד מועד ולהכין את השטח והאביזרים הנחוצים.
יש צורך לקיים שיחת תיאום ציפיות עם ההורים, ולבדוק כיצד הם רואים בדמיונם את התמונות? האם יש רעיון מסויים? דוגמאות מתמונות אחרות? תמונות הכרחיות שלא ניתן לוותר עליהן?
בנוסף, ולאחר קיום השיחה, יש להכין את התפאורה, האביזרים והתוספים שההורים צריכים להביא.
ההחלטה לגבי הלבוש, גם היא לא פשוטה ב"סשן" זה. מאחר וכל הרעיון מתבסס על שובבות וכלוך, ישנם לא מעט הורים, המעדיפים לבצע יום צילומים זה, בלבישת טיטול בלבד.
העוגה מסופקת על ידי "סטודיו בורן", מאחר ולנו יש את הידע והניסיון, בסוגי העוגות המתאימים למטרה לשמה אנו מתכנסים.
בחירת העוגה מתבצעת לאחר שקיימת איפורמציה מלאה, לגבי אלרגיות אפשריות, וטעמים מועדפים.
לאחר צילומי העוגה, מתקיים "סשן" אמבט בועות, שמטרתו, ראשית, לנקות את הפעוט, ושנית, לצלם תמונות אישיותיות נוספות.
חשוב לזכור להשכיב את הילד לישון, ולכן לקבוע את יום הצילומים, סביב אחר השינה.
כדאי להשאיר אותו מעט רעב, כדי שיוכל "לטרוף" את העוגה, ביתר התלהבות.
רצוי להצטייד בחטיפים שהילד אוהב, למקרה שהוא מתבייש או לא משתף פעולה, וכך להניעו.
ניתן גם לשלב את החטיף, בתוך העוגה, בכדי לעודד אותו.
הקונספט בצילומים אלה, הוא מנת חלקם של בני שנה רבים.
ככל שהם יותר מלוכלכים ומבולגנים, כך התמונות מתוקות יותר.
ל"סטודיו בורן" יש את כל הניסיון והכילים, להתמודד עם כל סיטואציה מול ילדכם, ואהבתם לילדים, באה לידי ביטוי בתמונות המושלמות.